Ga naar de inhoud

Grensland II

Een ode aan de streektaal

Prinsentuin | Theeveld

za, 13 jul. - 17.00


Hannan van Rooij, Vlinder Verouden, Richard Nobbe en Jorine Witte uit Nederland en Micha Ebeling en Mire Buthmann uit Duitsland maakten een prachtige voorstelling tijdens een artist-in-residence project van Grasnapolsky, NOORDWOORD en Centrum Groninger Taal & Cultuur. De zes dichters verbleven een week lang in het Oldambt om te werken aan hun teksten en zich te verdiepen in de verhalen van de streek en de klanken en woorden van de streektaal.

Er ontstond een programma waar een veelstemmig verhaal werd verteld waarbij Mire Buthmann en haar gitaar telkens terugkeerden. De dichters zochten naar de betekenis van die veelstemmigheid: dat kon onder andere in een kroeg waar een Nedersaksische – want wat zou het mooi zijn als dat de naam van een cocktail was – werd besteld, maar ook de constatering volgde dat iemand ‘niet van hier’ was. Die veelstemmigheid komt tot een kookpunt als Richard Nobbe in zijn voordracht moeiteloos wisselt tussen Nederlands, Duits en Nedersaksisch.

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

Grensland II