Ga naar de inhoud

De donkere kamer, een presentatie

Martinikerk | Kapel

za, 13 jul. - 13.15


In de bundel De donkere kamer, uitgeverij In de Knipscheer, 2023 met gedichten van Aly Freije en foto’s van Annemarie van Buuren is een sterke verbondenheid met het landschap en de kracht van de elementen voelbaar. Dichter en fotograaf dwalen door aangetaste landschappen vol van dreiging, verlies en rouw. Reagerend op elkaars werk moeten ze ‘de donkere kamer’ in om het besef van eindigheid en verlies aan het licht te brengen en een zeker evenwicht te vinden. Gedichten en foto’s vormen samen een mozaïek.

In deze presentatie nemen zij de aanwezigen mee op een reis door hun gedichten en foto’s. Zij gaan in gesprek over de rol van de verbeelding en wat de relatie tussen poëzie en fotografie hun bracht.

‘Eén van de krachten van de bundel is dat de gedichten geen beschrijvingen van de foto’s zijn maar dat zij een bijzondere symbiose aangaan. Het beeld vult de woorden aan en de woorden geven ‘kleur’ aan de beelden’, Frans August Brocatus, Vlaamse Vereniging van Letterkundigen.

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

De donkere kamer, een presentatie