Ga naar de inhoud

Awater Live

Prinsentuin | Theeveld

za, 13 jul. - 15.30


Awater Live, het podium van Poézietijdschrift Awater, presenteert tijdens Dichters in de Prinsentuin het zomernummer. Twee dichters werken mee aan deze eerste editie van Awater live in de Noordelijke provincies: Kira Wuck en Tonnus Oosterhoff.

Kira Wuck wordt in het zomernummer geïnterviewd door Dorien Dijkhuis naar aanleiding van haar nieuwe bundel Koeiendagen. Zij zal een selectie van gedichten uit deze bundel lezen.

Ook Tonnus Oosterhoff zal nieuw werk voordragen en dit doen in combinatie een door hemzelf gemaakte soundscape. Zijn nieuwste bundel, Mond vol dobbelstenen, is de Clubkeuze 2024. Alle Awaterleden krijgen jaarlijks naast drie tijdschriftnummers ook een met zorg gekozen bundel, de clubkeuze, toegestuurd. We zijn heel blij dat hij er op 13 juli bij is.

Naast deze twee gasten laat Myrte Leffring, hoofdredacteur Awater, de andere onderdelen uit deze editie van Awater zien en kan uiteraard het zomernummer worden aangeschaft.

Poëzietijdschrift Awater verschijnt driemaal per jaar. Iedere editie wordt ook live gepresenteerd op een podium op een plek die aansluit bij hun doelstelling: kwalitatief hoogstaande poëzie bij een breed lezerspubliek brengen.

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

Awater Live