Ga naar de inhoud

Vertalersgeluktournee

Met vertalers Eline Jongsma en Annemarie Vlaming


Godert Walter

Kunstlievend Genootschap Pictura

Sint Walburgstraat 1, Groningen

5,-


di, 27 jun. - 19.30


Op dinsdag 27 juni doet, in het kader van de Europese literatuurprijs, de Vertalersgeluktournee Groningen aan. De avond vindt plaats in Kunstlievend Genootschap Pictura. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht om van tevoren te reserveren: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch op 050 312 25 23.

Literair vertaler is misschien wel de meest nauwkeurige lezer van een roman; elke zin en ieder woord is meerdere malen door zijn of haar handen gegaan. Tijdens de tournee trekken de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde vertalers langs boekhandels door het hele land om met lezers en literatuurliefhebbers over de door hen vertaalde romans in gesprek te gaan. Ze vertellen over de keuzes die ze maken tijdens het vertalen, de dilemma’s waar ze voor komen te staan en het contact met de oorspronkelijke auteur. 

Te gast zijn de Groningse vertaler Eline Jongsma, genomineerd voor haar vertaling uit het Zweeds van Jens Liljestrands ‘Zelfs als alles eindigt‘ en vertaler Duits-Nederlands Annemarie Vlaming, genomineerd voor ‘Dunkelblum zwijgt‘ van Eva Menasse. Het gesprek wordt gemodereerd door Erwin de Vries en boekhandel Godert Walter verzorgt tevens een boekentafel.

Datum: dinsdag 27 juni

Plaats: Kunstlievend Genootschap Pictura, Sint Walburgstraat 1, 9712 HX Groningen

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 1900 uur

Entree: 5 euro, inclusief een kopje koffie/thee

Reserveringen: in de winkel, info@godertwalter.nl of 050 312 25 23