Ga naar de inhoud

Ylva Brouwer

Mijn naam is Ylva Brouwer. Niet zo lang geleden kende men me als Olaf. Ik kwam erachter dat ik transgender ben, waardoor ik een tijdje de pen heb neergelegd om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil.

Mijn werk bestaat uit ietwat deprimerende en absurdistische stukjes, die vaak vanuit een observerende positie het leven bestuderen. Bij het festival Let’s Gro heb ik een lange monoloog voorgelezen over depressie, waarin alles boven tafel kwam.

Via schrijven heb ik vaak mijn interne kwesties kunnen transformeren tot een triomf. Ik heb momenteel mijn oude site nog open staan waar mijn teksten onder “blog” zijn te vinden. Zoals je ziet zijn er ook schilderwerken zichtbaar, die ik graag wil combineren met de gedichten en tot publicatie wil brengen. Naar mijn idee bieden zowel tekst als beeld een inkijk in mezelf en ook stukjes van onze wereld die ik vanuit derde persoon heb bekeken. Mijn teksten zijn zichtbaar op (nu nog zo genoemd): artofolaf.weebly.com en binenkort zullen meer stukjes verschijnen op instagram.com/warempel92.

Werk van Ylva

Ylva schrijft o.a. gedichten. Je kunt hier twee van haar gedichten lezen. Stoorzender en één zonder titel.

 

woon ik in een oorschelp?
zie ik eruit als een gnoom die ontworpen is voor
jouw laatste kakofonie

Ylva Brouwer