Ga naar de inhoud
maandag 17 april, 2023

Vacature: bestuurslid

Het bestuur van Stichting NOORDWOORD is op zoek naar een bestuurslid (M/V/X).

Over NOORDWOORD

NOORDWOORD wil zoveel mogelijk mensen literatuur laten ervaren. Wij stimuleren daarom vanuit Noord-Nederland een toegankelijke en actieve literaire cultuur. We initiëren en organiseren literaire activiteiten en producten en delen kennis en informatie.

Zo organiseren wij het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin, het literatuurfestival Het Grote Gebeuren, de literaire prijs Het Beste Groninger Boek en de verkiezing van de stadsdichter van Groningen. Ook helpen wij nieuw literair talent om zich verder te ontwikkelen en professionaliseren.

Bij de uitvoering van onze activiteiten laten we ons leiden door onze kernwaarden: hoge artistieke kwaliteit, toegankelijkheid voor een breed publiek, diversiteit en actualiteit. We zijn ambitieus en geloven dat er nog veel ruimte is voor groei.


NOORDWOORD wordt structureel ondersteund door het Nederlands Letterenfonds, Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Binnen Groningen is NOORDWOORD aangewezen als Cultuurpijler voor de Letteren.

Over de functie

Het bestuur van Stichting NOORDWOORD bestaat uit vijf leden. In verband met de afloop van de termijn van een van de leden is een vacature ontstaan voor een algemeen bestuurslid. Het betreft een onbezoldigde functie met een zittingsperiode van vier jaar en de mogelijkheid van een herbenoeming.


Het bestuur van NOORDWOORD heeft een toezichthoudende rol. Wij adviseren de directeur op inhoudelijk en strategisch niveau, wij toetsen het beleid en stellen dit vast. Wij vergaderen in principe vijf keer per jaar volgens een vaste agenda.

Stichting NOORDWOORD werkt volgens de principes van de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie en binnen het bestuur streven wij ook naar een zo groot mogelijke diversiteit in de samenstelling.

Voor ons bestuur zijn wij op zoek naar een bestuurslid dat affiniteit heeft met kunst en cultuur en verder:

  • een interessant regionaal/landelijk cultureel netwerk heeft en
  • kennis heeft van het regionale/landelijke bestel.

Wij bieden:

  • Een boeiende rol in een groeiende en innovatieve organisatie.
  • Een enthousiaste en literatuurminnende omgeving.
  • Toegang tot onze festivals en literaire activiteiten.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over deze interessante functie? Stuur dan voor 1 mei 2023 een mail naar bestuur@noordwoord.nl ter attentie van de voorzitter van het bestuur, Madelon de Wilde, o.v.v. vacature bestuur.

Meer informatie over de organisatie en activiteiten vind je via het menu op deze website.

Vacature: bestuurslid