Ga naar de inhoud

Open atelier: André en de anderen

Plein 4 (Oost)

Het Grote Gebeuren

za, 11 feb. - 14.00


Tijdens Het Grote Gebeuren wordt er ook aandacht gegeven aan werkprocessen. In de namiddag en gedurende het avondprogramma kun je de open studio van schrijver en kunstenaar Maartje Terpstra instappen. Zij werkt aan het literaire onderzoeksproject ‘André en de anderen’ (werktitel).  

Dit project ontstond tijdens spontane gesprekken met haar buurman André Hoornstra. Hij was bij vele kunstinitiatieven betrokken en in zijn kleurrijke uiteenzettingen ontwarde Maartje, afgestudeerd kunst- en cultuurwetenschapper, een aantal pakkende verhaallijnen die ons een inkijk geven in de beeldende kunstwereld in Groningen. Maartje werkt nu aan een boek met als hoofdrolspelers: mogelijkmakers. Zij die ervoor zorg(d)en dat beeldend kunstenaars werk en werkplek hebben en dat beeldende kunst wordt gezien en verkocht. 

In haar installatie presenteert Maartje het begin van haar onderzoek. Ze deelt de uitdagingen van documentair schrijven en het vertalen van sociologisch en historisch onderzoek naar literair en poëtisch werk. Ze nodigt je uit met haar in gesprek te gaan over kernthema’s zoals de waarde van kunst, de rol van kunstbeleid en de verantwoordelijkheid van het veld. En zij is erg benieuwd naar jouw ervaringen met beeldende kunst (in Groningen).  

Open atelier: André en de anderen