Ga naar de inhoud

Wandelliefde. Over lopen en lezen 

Camera 1

Het Grote Gebeuren

za, 11 feb. - 21.00


Het aantal wandelboeken dat de afgelopen jaren is verschenen, is niet meer op de tenen van twee voeten te tellen. In dit programma spreken schrijvende en lezende lopers met elkaar over hun eigen wandelervaringen, over wat lopen je als schrijver kan brengen en over hun favoriete wandelschrijvers. Er zal zeker veel voorgelezen worden.

Gespreksleider is theatermaker en lezende loper bij uitstek Vincent Rietveld. Hij is al enige tijd bezig met het lopen van de route die de Engelse schrijver Patrick Leigh Fermor in 1934 volgde, toen hij van Hoek van Holland naar het toenmalige Constantinopel liep. Hij schreef hierover drie inmiddels iconische en nog steeds veel gelezen boeken: A time of gifts, Between the woods and the water en The broken road.

Deelnemers aan het gesprek zijn Menno Hartman (schrijver, uitgever en groot liefhebber van het werk van Leigh Fermor), Eric Brinkmann (wandelfilosoof en schrijver van o.a. ‘Wandelen met meester Li’) en Jannah Loontjens (filosofe en schrijfster van o.a. ‘Als het over liefde gaat’, een reisverhaal in de voetsporen van Frida Vogels).

N.B. later op de avond kunt u een wandelles van Eric Brinkmann volgen.

Wandelliefde. Over lopen en lezen