Ga naar de inhoud

Interview: Johan Harstad over Max, Mischa en het Tet-offensief

Camera 2

Het Grote Gebeuren

za, 11 feb. - 22.00


Johan Harstad is iemand van de lange adem. Je kent deze Noorse schrijver en beeldend kunstenaar mogelijk van Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?. Hij werkt niet alleen jarenlang aan één roman, maar levert ook dikke pillen af, die als enorm verslavend worden ervaren. 

Harstad wordt tijdens Het Grote Gebeuren Harstad aan de tand gevoeld over het schrijverschap, over wat op stapel staat en over zijn laatste roman Max, Mischa en het Tet-offensief.

Als lezer word je heen en weer geslingerd tussen Vietnamoorlog en vriendenspel aan de Noorse westkust; tussen eerste ervaringen met drank, kattenkwaad en liefde en het leven van gerenommeerde kunstenaars. Een teder en tegelijk overvloedig boek zoals alleen Harstad dat kan schrijven.

Deze coming-of-ageroman beschrijft de ontheemding van een jonge jongen wiens veilige kindertijd in Noorwegen wordt verruild voor eenzame puberjaren in de Verenigde Staten. Het geeft je als lezer tegelijkertijd een interessante kijk op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de Verenigde Staten in de laatste vijftig jaar.

Foto: Lars Myhren Holand

Dit programma is onderdeel van het literatuurfestival Het Grote Gebeuren.

Interview: Johan Harstad over Max, Mischa en het Tet-offensief