Ga naar de inhoud

Filosofische wandelles met Eric Brinckmann

Plein 4 (Oost)

Het Grote Gebeuren

za, 11 feb. - 22.15


Tijdens Het Grote Gebeuren geeft Eric Brinckmann, schrijver van het boek Filosofische wandelingen, een les in wandelen. Het gaat om een binnenwandeling, binnen de muren van het Forum. Dat klinkt raar, want wandelen doe je toch buiten? Binnen ‘loop’ je toch?

Met wandelinstructies (hoe kijk je eigenlijk tijdens het wandelen, dat kan op meer manieren dan met ogen alleen) zal Eric Brinckmann, in de geest van Friedrich Nietzsche, ingaan op het verschil tussen binnen en buiten. Een verschil dat minder groot is dan je zou denken omdat de westerse mens de natuurlijke buitenruimte steeds meer heeft omgebouwd tot een ‘gevaarloze’ binnenruimte, vol wandelpaden, uitzichtspunten al dan niet met bankjes, infoborden, recreatiegebieden en hier en daar een tamme wolf. Maar ook in een binnenruimte als het Forum, waar je de weg goed denkt te kennen, zijn voor de aandachtige wandelaar nog ontdekkingen te doen en kan het een prima oefening zijn om daarna het échte buiten te betreden.

De wandelles, uiteraard onderbouwd met harde feiten uit de promenadelogie, duurt ongeveer een uur. Het maximum aantal deelnemers is vijftien. Je kunt je tijdens het festival aanmelden bij de infobalie op 4 Oost. Het is handig om dit meteen bij aankomst te doen, aangezien er maar vijftien plekken zijn.

Eric Brinkmann neemt ook deel aan het gesprek over wandelen en literatuur.

Dit programma is onderdeel van het literatuurfestival Het Grote Gebeuren.

Filosofische wandelles met Eric Brinckmann