Ga naar de inhoud

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) publiceert in september van dit jaar de novelle Slochter Vrijstaat. Deze alternatieve geschiedenis van het gaswinningsgebied bij Slochteren suggereert dat het na de ontdekking van de gasbel heel anders had kunnen gaan. In ons programma €r gaat niets boven Groningen schijnen we een licht op verhalen die nieuwe ideeën uitproberen en laten zien wat er in de hoofden van mensen omgaat.
Hulst debuteerde in 2006 als schrijver en brak door met het autobiografische Kinderen van het ruige land (2012) waarin zijn jeugd in Denemarken, nabij Slochteren, centraal staat. Zijn jaren in Groningen keren regelmatig terug in zijn werk. Zijn recentste roman De Mitsukoshi Troostbaby Company (2021) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Boekenbon Literatuurprijs. In maart 2022 won hij de prijs voor het Beste Groninger Boek.
Slochter Vrijstaat maakt deel uit van Hernieuwde Energie, een meerjarige samenwerking tussen Fotogalerie Noorderlicht en het BPD Cultuurfonds. Het volledige programma van Hernieuwde Energie wordt in februari bekendgemaakt.

Foto: Mark Uyl

Auke Hulst