Ga naar de inhoud

Tsafrira Levy

Tsafrira Levy is in Israël geboren en groeide op als kibboets-dochter in groepshuizen. Ze verhuisde op haar twintigste naar Tel-Aviv, waar ze haar bachelor Filosofie en Psychologie haalde en een jaar Film en Televisie studeerde. In 1976 kwam ze naar Nederland en studeerde in Groningen af als klinisch psycholoog.

Tijdens haar studie werkte ze als freelance journaliste voor een Israëlische krant, waar ze ook korte verhalen publiceerde. Na haar studie specialiseerde ze zich als psychotherapeut, werk dat ze, naast de zorg voor het gezin, tot haar pensioen parttime deed.

Geleidelijk maakte ze de overgang naar het Nederlands als haar schrijftaal en vanaf 1997 publiceert ze in verschillende genres: (jeugd)romans, dichtbundels, vak-artikelen, libretto, vertalingen uit het Hebreeuws, en journalistiek werk voor JaGDaF (een blad dat vier keer per jaar verschijnt). Ze heeft eerder gedichten voorgelezen in de Prinsentuin, de eerste keer van zichzelf, de tweede keer van Asaph Ben-Menahem, die ze met Tamir Herzberg heeft vertaald. Zie ook: www.Tsafriralevy.nl.

 

[…] zij zeefden hun kinderen

als kostbaar poeder voor de voorhoede

van de betere soort mens, gebruind, gelijkgestemd, onbevreesd

Tsafrira Levy