Ga naar de inhoud

Stefanie Liebreks

Redacteur

Stefanie Liebreks (1991) is onafhankelijk redacteur voor diverse uitgevers en literaire instellingen. De drijfveer achter haar werk is haar overtuiging dat literatuur gekoesterd en gevierd moet worden en ze heeft het als taak op zich genomen om ruimte voor schrijvers, vertalers en lezers te creëren en te bewaken.

Ze studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna ze de duale master Redacteur/editor volgde aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat besloot zelfstandig te werken, werkte ze als boekhandelaar bij Athenaeum Boekhandels en Van der Velde Groningen en als redacteur bij De Bezige Bij.

In 2020 maakte ze in samenwerking met Johan Kuiper en Daan Doesborgh de podcast De Mulisch-tapes. Dit deden ze in opdracht van het Harry Mulisch Huis. Van 2020 tot en met 2024 maakt ze deel uit van Connecting Emerging Literary Artists (CELA), een Europees talentenontwikkelingsprogramma dat opkomende schrijvers, vertalers en literair professionals verbindt en begeleidt, om zo grenzen te doorbreken en mogelijkheden te vergroten.

Sinds 2021 beheert ze samen met dichters Joost Oomen en Yentl van Stokkum het Instagramaccount Poëzie is een Daad, waar ze elke dag een gedicht plaatsen. In datzelfde jaar was ze ook de eerste winnaar van het Brandsalarm. Sinds 2022 is werkt ze als redacteur voor De Revisor en levert ze een literaire bijdrage voor het magazine Extra Extra. Daarnaast organiseert ze elke maand een Silent Reading Sunday in Amsterdam en ontwikkelt ze regelmatig schrijfcursussen en literaire programma’s.

Fotograaf: Sophie Saddington

Stefanie Liebreks