Ga naar de inhoud

Dorien Dijkhuis

Dorien Dijkhuis (1978) is schrijver, schrijfdocent aan de Schrijversvakschool, interviewer en presentator. Ze studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, wat ze cum laude heeft afgerond, waarna ze de Schrijversvakschool heeft gevolgd. Haar gedichten, essays en (reis)verhalen worden in verschillende literaire bladen gepubliceerd, zoals Tirade, Bouillon!, De Optimist, Literair Tijdschrift Extaze en Het Liegend Konijn. In 2019 verscheen haar debuutbundel Waren we dieren.

Als dichter en presentator is ze actief op en voor verschillende festivals en andere podia. Ook is ze deel van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Als kunstenaar vindt ze het inspirerend om de grenzen van poëzie en andere genres op te zoeken. Hiervoor werkt ze zo nu en dan samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Zo werkt ze met muzikanten aan poëtisch-muzikale voorstellingen en schrijft ze momenteel een boek dat ook verschillende genres zal weerspiegelen.

Daarnaast heeft ze samen met creatief directeur Harm van den Ven, illustrator Suzan Hijink en componist en violist Myrthe van de Weetering de poëtische VR-ervaring (virtual reality) genaamd VER gecreëerd. Deze ervaring over afstand, verlangen en verbinding zal te beleven zijn tijdens Dichters van de Prinsentuin.

Fotograaf: Mariëlle Gebben

Dorien Dijkhuis