Ga naar de inhoud

Canan Marasligil

Canan Marasligil is een meertalige en intersectionele feministische schrijver, artiest, literair vertaler, performer, redacteur, podcaster en curator van verschillende culturele programma’s, gevestigd in Amsterdam. Hen is vloeiend in Engels, Frans, Turks, Nederlands en Spaans en is actief in vakgebieden als literatuur, stripverhalen, cultuurkritiek en kunst. Als een intersectionele feminist die ernaar streeft om dominerende uitgangspunten uit te dagen, pleit ze voor representatie, gelijkheid en diversiteit.

Haar werk verscheen in verschillende media. Hen treedt regelmatig op met hun gedichten en verhalen op podia en heeft hun kunst en fotografie zowel online als fysiek tentoongesteld. Hen uit hun creativiteit in verschillende media en bevindt zich constant ergens tussen digitaal en analoog, terwijl ze de grens tussen fictie en non-fictie vervaagt.

Ze richtte The Attention Span op om hun werk zelfstandig te publiceren, waarbij ze een eigen plek creëerde waar ze de tijd kan nemen om te reflecteren en zich onze samenlevingen voor kan stellen door taal, kunst en cultuur.

Canan Marasligil