Ga naar de inhoud

Benzokarim

Benzokarim (1996), voluit Karim Ellouta, is schrijver, spoken word-artiest en studeert momenteel aan Hogeschool Rotterdam om leraar maatschappijleer te worden. Daarnaast is hij coach bij Poetry Circle 070, Den Haag, en redacteur bij Mensen Zeggen Dingen. Taal ziet hij als een activistische en poëtische daad. Zijn manier van voordragen is een prachtige combinatie van muzikale, ritmische, dynamische en emotionele elementen. In zijn werk behandelt hij thema’s als rouw, opgroeien, onzekerheid, en het hebben van zowel de Nederlandse als Egyptische identiteit.

Hij heeft over verscheidene podia gestaan zoals Lowlands, Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen, Crossing Border, International Literature Festival Read My World en het Opera Forward Festival. In 2020 won hij de derde plek bij het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en in 2022 won hij de El Hizjra Literatuurprijs en nam hij deel aan het talentontwikkelingstraject Slow Writing Lab.

Als dichter debuteerde hij dat jaar ook met zijn bundel El Ghorba. In deze bundel gaat hij het gesprek aan met zijn vader, bezoekt hij intieme herinneringen aan zijn moeder en verkent hij de betekenis en impact van hun migratie vanuit Egypte.

Fotograaf: Bart Merks

Benzokarim