Ga naar de inhoud

Angelika Geronymaki

Angelika Geronymaki (1986) is theatermaker, dichter en cultuureducator. Ze studeerde Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Angelika beschrijft de zotheid van het leven via activistische dromen, fantasiefilosofie en vleselijke poëzie. Ze won daarmee in 2021 de Poetry slam van Rotterdam en greep net naast de prijzen in de finale van het NK in 2022.

Van sterrenkijken tot navelstaren met Star Wars, psychedelische horror, dolfijnen, botanische tuinen, Dragon Ball Z, Simone de Beauvoir en Nicolas Cage als basis voor hallucinante werelden met eigen natuurwetten. Het is de bril waardoor Angelika maatschappelijke onderwerpen als klimaatcrisis, woningnood, identiteitscrisis en eenzaamheid bekijkt en vormt tot poëzie en theater.

Met een voorliefde voor absurdisme en popcultuur maakt en schrijft ze beeldende, fysieke voorstellingen die de toegankelijkheid van theater vergroten.

Ze publiceerde op Hard//Hoofd en in Het Liegend Konijn en was eerder onder andere te horen op Poetry International, Woordnacht, Poëzie Lagogo, Woordenaars, en Mensen Zeggen Dingen.

 

op het gras langs de weg dook de zon kopje onder

de zee in

ik sprong erachter na, als krachtmeting

Angelika Geronymaki