Ga naar de inhoud

Schrijver in-1-dag

Met Lieke van den Krommenacker


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

25,-


wo, 24 aug. - 10.00


Schrijver worden in een dag, dat kan toch helemaal niet? Oh jawel, hoor! 

Verhalenverteller Lieke van den Krommenacker leert je om in een dag een verhaal op papier te krijgen én om een probleem uit de wereld te helpen.

Huh? Hoe dan? Nou, zo: met een pen, papier en onze fantasie in de aanslag, laten we ons inspireren door Het Ministerie van Oplossingen, het eerste deel van een kinderboekenserie van schrijver Sanne Rooseboom. In dit boek proberen de 11-jarige Nina, haar beste vriendin Alfa en de 9-jarige Ruben samen met de 89-jarige Janneke Vis het eeuwenoude Ministerie van Oplossingen opnieuw op te richten. Dit Ministerie loste vroeger in het diepste geheim problemen op. Tijdens de workshop Schrijver-in-1-dag, werk jij een hele dag lang voor het Ministerie en bedenk je voor welk probleem jij een oplossing wilt verzinnen. Dit is de basis voor je verhaal, waarin je de lezer meeneemt op jouw Ministerie-avontuur! Lieke begeleidt je bij het maken van een goed begin, een spetterend midden en natuurlijk een daverend eind.

Voorbereiding
Het is handig en leuk om Het Ministerie van Oplossingen alvast (voor)gelezen te hebben gekregen, maar niet verplicht: Lieke zorgt voor een inleiding bij het boek. 

Eten en drinken
De kinderen dienen zelf een boterham mee te nemen voor de lunch. Voor drinken, fruit en snacks wordt gezorgd.

Kids only
Sorry Grote Mensen: de workshop Schrijver-in-1-dag is een kinderactiviteit. Er zijn dus alleen kindertickets te koop. (Logisch, want kinderen zijn veel betere oplossers; grote mensen maken er nou eenmaal vaak een potje van.) De workshop is leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Stadjerspas
Ben jij in het bezit van een Stadjerspas? Dan hebben wij goed nieuws! Voor de workshop Schrijver-in-1-dag geldt een speciale Stadjerspas-aanbieding. Klik op de knop tickets voor de geldende kortingsactie.